Één uniforme instructie voor LNG tanken in heel Nederland

De Nederlandse exploitanten van LNG tankstations en twee LNG vrachtwagenfabrikanten zijn samen tot één gezamelijke tankinstructie voor LNG (Liquified Natural Gas oftewel vloeibaar aardgas) gekomen. Tot op heden gold namelijk voor elke tankstationexploitant een afzonderlijke tankinstructie. Deze uniforme tankinstructie maakt het tanken van LNG voor chauffeurs eenvoudiger, duidelijker en dus ook veiliger.

LNG heeft de afgelopen jaren steeds meer terrein gewonnen als brandstof voor het wegverkeer. Inmiddels kan LNG getankt worden bij 16 tankstations in Nederland – waaronder Truckstop Veghel – en dit aantal zal de komende jaren nog behoorlijk toenemen. Omdat LNG met een temperatuur van -132°C getankt wordt, is een duidelijke tankinstructie noodzakelijk voor de veiligheid van de gebruikers. U kunt de uniforme LNG tankinstructie hier downloaden.

Eenvoudiger LNG tanken doorheen heel Nederland

Volgens de landelijke richtlijnen voor LNG tankstations (de zgn. PGS33-1) is ieder tankstation zelf verantwoordelijk voor de tankinstructie van chauffeurs die LNG komen tanken. Dit had echter als gevolg dat de tankinstructie per station kon verschillen, met verwarring, onduidelijkheid en dus een grotere kans op fouten en meer veiligheidsrisico’s als gevolg. Nu transporteurs steeds meer gebruik maken van het landelijke netwerk van LNG-tankstations, was een nieuwe uniforme aanpak meer dan gewenst.

De gezamenlijke tankinstructie geldt als standaard voor heel Nederland: een chauffeur weet nu voor elk LNG-tankstation in Nederland wat de regels zijn. Dankzij deze eenduidigheid draagt de nieuwe instructie duidelijk bij aan de veiligheid. Het is daarbij voor transportbedrijven en hun chauffeurs eenvoudiger om bij verschillende LNG-tankstations te tanken.

Meer weten?

Wilt u graag meer weten over rijden op LNG of tanken bij Truckstop Veghel? Neem dan contact op met Tom Gisbers van Greenpoint Fuels voor een vrijblijvend gesprek.

 

Overig nieuws

Update Greenpoint waterstof tankstation Oude-Tonge

Goed nieuws voor waterstof rijders op Goeree-Overflakkee! De bouw van ...

Lees verder >

Q&A met Stan van Kessel over waterstof tankstation Dordrecht

Onlangs werd het Greenpoint waterstof station aan de Laan der Verenigd...

Lees verder >

Video: Hoe werkt een waterstof tankstation?

Terwijl de vraag naar milieuvriendelijke alternatieven voor traditione...

Lees verder >
Top