Internetconsultatie voor de nieuwe LNG/Bio-LNG stimuleringsregeling gestart

Afgelopen week is de internetconsultatie gestart voor de LNG/Bio-LNG stimuleringsregeling. De regeling betreft een compensatie van 18,75 eurocent per kilogram LNG voor de jaren 2020 en 2021. Dit is een wijziging ten opzichte van een eerder plan, waarbij het ging om 12,5 eurocent per kilo voor de jaren 2019 tot en met 2021.

Aanleiding van de regeling

Eind 2018 besloot het Ministerie van Financiën de teruggaveregeling niet te verlengen. Het vooruitzicht hierdoor was een stagnerende ontwikkeling van LNG in de transportsector waardoor de sector mogelijk zou krimpen en waardoor de transitie van LNG naar Bio-LNG niet van de grond zou komen. Om dit vooruitzicht te voorkomen, besloot het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat met een opvolger van de LNG-teruggaveregeling te komen. De nieuwe LNG-subsidieregeling werd aangekondigd in het Klimaatakkoord. Op deze manier wordt de LNG-sector toch ondersteund in de belangrijke ontwikkeling van LNG naar Bio-LNG.

Compensatie

Eerder dit jaar heeft de sector gepleit dat de regeling niet twee jaar maar drie jaar moest gelden. In vervolg hierop kondigde het Ministerie aan dat de sector over 2019 gecompenseerd zou worden en de regeling van 2019 tot en met 2021 zou gelden. Echter, bij de uitwerking van de regeling stuitte dit op praktische en juridische problemen waardoor het Ministerie met een wijziging op de regeling is gekomen.

Hoe gaat de regeling werken

De subsidieregeling gaat in op 1 januari 2020 en sluit op 31 december 2021. De compensatie in deze twee jaar bedraagt 18,75 eurocent per kilogram. Op het moment dat de regeling op 1 januari 2020 ingaat, wordt de 18,75 eurocent direct in de pompprijs verrekend door alle tankstation-eigenaren en -exploitanten. De tankstations kunnen op basis van de verkochte LNG-kilogrammen bij RVO de subsidieaanvraag doen.

Bekijk hier de internetconsultatie van de subsidieregeling LNG

LNG tanken in Veghel en Oude-Tonge

Greenpoint heeft 2 tankstations waar u LNG kunt tanken, nl. Greenpoint Veghel Doornhoek en Greenpoint Oude-Tonge. Meer weten over de duurzame en financiële voordelen van rijden op LNG? Neem dan meteen contact met ons op.

Overig nieuws

Greenpoint en Hysolar starten eerste waterstoftankstation in de provincie Utrecht

Afgelopen week was het zover, de eerste waterstof werd onlangs getankt...

Lees verder >

Greenpoint start met bouw waterstof tankstation in Oude-Tonge

Greenpoint, onderdeel van de Van Kessel Groep, heeft de eerste stap ge...

Lees verder >

Waarom kiezen voor een Greenpoint in uw gemeente?

Onlangs ondertekenden gemeenten, partijen uit de vervoerssector en sta...

Lees verder >
Top