Iveco LNG truck met 400 pk en 1.500 km actieradius

Iveco komt met een nieuwe Stralis op LNG, de NP (wat staat voor ‘Natural Power’), die 400 pk vermogen levert en die is uitgerust met een ZF AS-Tronic automaat. Hierdoor wordt internationaal wegvervoer op LNG mogelijk. Daarnaast zal de Iveco Stralis NP ook met een CNG motor verkrijgbaar zijn.

Natuurlijk, ook met 330 pk kun je de grens over, maar voor het internationale vrachtverkeer is 400 pk min of meer de norm. Zeker in combinatie met een automatische versnellingsbak, en die levert Iveco inmiddels ook.

De nieuwe LNG-truck levert een maximum koppel van 1700 Nm, wat meer is dan wat tot nu toe de norm is. Vergeleken met het vorige model, ligt de TCO (total-cost-of-ownership) van de 400 pk variant drie procent lager. Dit is te danken aan verbeteringen aan de 8,7 liter motor, waarvan de brandstoftoevoer werd verbeterd en die een nieuwe drieweg katalysator kreeg.

Met de juiste tanks aan het chassis kan deze truck makkelijk 1500 kilometer rijden zonder te hoeven tanken. Dat betekent dat er nu echt een LNG-truck is waar serieus internationaal transport mee kan worden gedaan. Het Franse transportbedrijf Perrenot bestelde alvast bij de bekendmaking meteen 250 CNG/LNG Iveco’s. De Iveco Stralis NP zal in september op de IAA in Hannover officieel voorgesteld worden. Iveco zegt dat het intussen 15.000 gastrucks in Europa op de weg heeft.

Bron: Transport & Milieu

Overig nieuws

Greenpoint Hysolar waterstof tankstation in Nieuwegein bereikt 5.000 tankbeurten

Het Greenpoint Hysolar waterstof tankstation in Nieuwegein heeft de ka...

Lees verder >

Greenpoint participeert in Zero Emission Shared Smart Hub (ZESS Hub) voor duurzame stadslogistiek

Op bedrijventerrein Westpoort in Groningen wordt de Zero Emission Shar...

Lees verder >

Bouw waterstofstation Oude-Tonge vordert gestaag in… Assen

Wanneer je vandaag langs de Tonnisseweg in Oude-Tonge rijdt, dan is er...

Lees verder >
Top