Iveco LNG truck met 460 pk voor (inter-)nationaal transport

Goed nieuws voor bedrijven met zwaar (inter-)nationaal transport die graag willen verduurzamen: onlangs bracht vrachtwagenbouwer Iveco de Stralis NP 460 op de markt. Deze vrachtwagen rijdt op CNG, LNG of een combinatie van beide. De versie met dubbele LNG-tank verzekert een recordrijbereik tot 1.600 kilometer. De Iveco Stralis NP (wat staat voor ‘Natural Power’) 460 richt zich specifiek op internationaal langeafstandstransport. Daarvoor heeft hij de krachtigste aardgasmotor ooit gekregen met een vermogen van maar liefst 460 pk. Hiermee is één van de grootste bezwaren tegen LNG trucks (“te weinig vermogen”) definitief van de baan geruimd.

“De beste vrachtwagen voor de planeet”

Volgens Iveco haalt de Stralis NP 460 het maximale uit de ecologische voordelen van aardgas. Zo wordt de roetuitstoot met 99 procent en de NOx-uitstoot met 60 procent verkleint in vergelijking met de Euro 6-normen voor dieseltrucks. Bovendien heeft deze truck een geluidspeil van minder dan 71 dB op de Piek-meting voor stille vrachtwagens.

Rijden op LNG tot 9 procent goedkoper dan diesel

Ook voor de portemonnee meldt Iveco goed nieuws. De nieuwe Stralis NP 460 kan de totale bezitskosten met maar liefst 9 procent terugdringen in vergelijking met een diesel. Dat komt door de aardgasmotor  die tot 15 procent minder brandstof verbruikt. Andere factoren zijn de lange service-intervallen die werden uitgebreid tot 90.000 kilometer, waardoor het voertuig meer tijd op de weg doorbrengt. Het ontbreken van complexe uitlaatgasnabehandelingssystemen zoals roetfilters en een actieve regeneratie(EGR) dragen verder bij tot de lage onderhoudskosten van de Stralis NP 460, aldus Iveco.

Iveco levert al ruim 25 jaar bestelwagens en vrachtwagens die rijden op CNG of LNG, waaronder aan enkele van de grootste transportbedrijven in Europa, zoals Transports Jacky Perrenot Group, Pe.Tra, Meyer Logistik, Grupo HAM en Jost Group.

Heeft u interesse in LNG of CNG tanken? Wij kunnen u hierin voorzien!

Neem vrijblijvend contact op met Tom Gisbers, accountmanager voor Greenpoint Fuels, op het nummer +31 (0)6-11 04 58 19 of per e-mail t.gisbers@greenpointfuels.nl.

Bron: www.iveco-schouten.nl

Overig nieuws

Eerste 150 kW laadpaal voor Greenpoint Veghel De Amert

Op de Greenpoint locatie op De Amert in Veghel kan je nu ook opladen. ...

Lees verder >

Greenpoint Asten breidt uit met laadplein voor elektrische voertuigen

Op het Florapark in Asten, vlakbij de afrit van de A67, is een nieuw s...

Lees verder >

Bouw nieuw waterstof tankstation in Dordrecht gestart

NIEUW PROJECT: In Dordrecht zijn wij gestart met de bouw van een nieuw...

Lees verder >
Top