LNG trucks vrijgesteld van Maut in Duitsland

Goed nieuws voor Duitsland rijders: Vrachtwagens met als brandstof LNG of CNG hoeven de komende twee jaar geen Maut te betalen in Duitsland. Dat heeft de transportcommissie van de Duitse regering besloten. Al eerder dachten de Duitsers erover om voertuigen op aardgas korting te geven op of vrij te stellen van Maut. Nu is er dan besloten tot vrijstelling voor 2019 en 2020. Lees hier het volledige artikel van vakwebsite ttm.nl

De Maut is een kilometerheffing voor vrachtverkeer op de Duitse hoofd- en snelwegen. Ter illustratie: voor een 5-assige Euro VI truck bedraagt deze heffing vanaf volgend jaar € 0,187 per kilometer.

Waar LNG en CNG tanken

Ondertussen gaat de bouw van ons LNG & CNG station in Oude-Tonge de finale fase in. De opening staat gepland voor week 46. Een moderne LNG lange afstand truck heeft met volle tanks een actieradius van 1.600 km. Dat is van Oude-Tonge naar Berlijn en weer terug.

Naast Oude-Tonge kunt u ook LNG en CNG tanken bij Greenpoint Veghel Doornhoek en Oude-Tonge, CNG is verder ook verkrijgbaar bij Greenpoint Uden.

Overig nieuws

Aelmans Adviesgroep kiest voor HVO100 bij Greenpoint Asten

Aelmans Adviesgroep uit Voerendaal heeft gekozen voor HVO100 diesel ...

Lees verder >

Tank nu bij alle Greenpoints en 390 andere tankstations in Nederland

Wilt u graag zakelijk bij Greenpoint tanken? Kies dan voor de Van Kess...

Lees verder >

HVO100 of HVO20: wat zijn de verschillen?

De meest duurzame en schone dieselbrandstof van dit moment is HVO (Hyd...

Lees verder >
Top