LNG trucks vrijgesteld van Maut in Duitsland

Goed nieuws voor Duitsland rijders: Vrachtwagens met als brandstof LNG of CNG hoeven de komende twee jaar geen Maut te betalen in Duitsland. Dat heeft de transportcommissie van de Duitse regering besloten. Al eerder dachten de Duitsers erover om voertuigen op aardgas korting te geven op of vrij te stellen van Maut. Nu is er dan besloten tot vrijstelling voor 2019 en 2020. Lees hier het volledige artikel van vakwebsite ttm.nl

De Maut is een kilometerheffing voor vrachtverkeer op de Duitse hoofd- en snelwegen. Ter illustratie: voor een 5-assige Euro VI truck bedraagt deze heffing vanaf volgend jaar € 0,187 per kilometer.

Waar LNG en CNG tanken

Ondertussen gaat de bouw van ons LNG & CNG station in Oude-Tonge de finale fase in. De opening staat gepland voor week 46. Een moderne LNG lange afstand truck heeft met volle tanks een actieradius van 1.600 km. Dat is van Oude-Tonge naar Berlijn en weer terug.

Naast Oude-Tonge kunt u ook LNG en CNG tanken bij Greenpoint Veghel Doornhoek en Oude-Tonge, CNG is verder ook verkrijgbaar bij Greenpoint Uden.

Overig nieuws

Eerste 150 kW laadpaal voor Greenpoint Veghel De Amert

Op de Greenpoint locatie op De Amert in Veghel kan je nu ook opladen. ...

Lees verder >

Greenpoint Asten breidt uit met laadplein voor elektrische voertuigen

Op het Florapark in Asten, vlakbij de afrit van de A67, is een nieuw s...

Lees verder >

Bouw nieuw waterstof tankstation in Dordrecht gestart

NIEUW PROJECT: In Dordrecht zijn wij gestart met de bouw van een nieuw...

Lees verder >
Top