Profiteer met LNG van verlengde Maut-vrijstelling in Duitsland

Goed nieuws voor zwaar en lange afstand verkeer: de Maut-vrijstelling voor LNG in Duitsland is met 3 jaar verlengd. Tot en met eind 2023 hoeven vrachtwagens helemaal geen tolheffing te betalen. Bovendien heeft LNG een structureel lagere prijs dan diesel. Zeker voor lange afstand transport, met een accent op Duitsland, ziet de business case er dus erg interessant uit.

Wat is LNG?

LNG (Liquefied Natural Gas) is vloeibaar gemaakt aardgas en een schoon alternatief voor diesel. Zo is een LNG vrachtwagen een stuk schoner dan een Euro 6 dieseltruck, doordat de uitstoot van fijnstof, NOx en CO2 significant lager is. Ook zijn LNG-motoren stiller dan Euro 6 dieselmotoren, waardoor ze in aanmerking komen voor Piek-gecertificering. Hiermee kunt u ook buiten de gebruikelijke venstertijden laden en lossen. En op korte termijn zal de overstap naar Bio-LNG mogelijk zijn, hiermee wordt een CO2-reductie tot wel 100% mogelijk.

Technisch gelijkwaardig aan diesel

Naast duurzame voordelen, heeft deze brandstof ook technische pluspunten. Iveco, Scania en Volvo brengen LNG trucks op de markt met vermogens tot 460 pk. Ook qua koppel, laadvermogen, rijcomfort en actieradius doen deze trucks niet onder voor diesel: met volle tanks haalt een LNG truck een actieradius tot wel 1.600 km – voldoende om elke plek in Duitsland te bereiken en terug.

Waar tank ik LNG?

Op onze Greenpoint locaties in Veghel Doornhoek en Oude-Tonge kunt u LNG tanken. Daarnaast kunt u met onze zakelijke Van Kessel tankpas ook op het volledige tankstation netwerk van Rolande terecht – samen goed voor 12 stations in heel Nederland. Met de Van Kessel tankpas heeft u een landelijk dekkend netwerk aan LNG tankstations binnen handbereik. Bovendien kunt u met dezelfde tankpas ook diesel tanken. Dat vereenvoudigt de administratie voor bedrijven die deels op diesel, deels op LNG rijden. Meer weten of de Van Kessel tankpas aanvragen? Klik dan hier.

LNG is een schoon dieselalternatief voor lange afstand transport in en buiten Nederland. Wilt u meer informatie over de business case van rijden op LNG? Neem dan contact met ons op, via 0492 – 79 29 68 of info@greenpointfuels.nl. Wij helpen u graag op weg!

Overig nieuws

Milieubewust rijden: tank HVO diesel bij Greenpoint!

Wist je dat je bij veel van onze Greenpoints terechtkunt voor het tank...

Lees verder >

Nieuw Greenpoint project in Sliedrecht

In Sliedrecht zijn wij gestart met de bouw van een nieuwe Greenpoint!...

Lees verder >

Greenpoint Asten verhoogt laadvermogen snelladers naar 400 kW

Maar liefst 400 kW: dát is de laadcapaciteit die sinds deze week besc...

Lees verder >
Top