Rabobank: “LNG, dé transitiebrandstof voor een duurzame toekomst”

Rabobank Cijfers & Trends heeft een thema-update gepubliceerd over de perspectieven van LNG als transportbrandstof. Rabobank stelt dat Liquid Natural Gas (LNG) booming is. Steeds vaker vindt deze energiedrager ook zijn weg in de transportsector. Zowel regelgeving als verladers verhogen de druk op transporteurs om te verduurzamen en LNG vergroot de mogelijkheden om aardgas, de schoonste fossiele brandstof, in te zetten in de transportsector.

Rabobank ziet LNG als een brandstof met een groot potentieel, die een belangrijke schakel kan zijn in de verduurzaming van de transportsector. In deze thema-update gaat Rabobank in op de voor- en nadelen, mogelijkheden en beperkingen van LNG als brandstof voor goederenvervoer over de weg en de scheepvaart.

Volgende zaken komen o.a. aan bod: wat is LNG, de rol van LNG als transportbrandstof, verladers eisen meer dan Euro 6, milieuvoordelen van LNG en investering business case van een vrachtwagen.

U kunt de volledige Rabobank thema-update LNG hier downloaden.

Meer weten?

Heeft u na het lezen van dit rapport nog vragen over rijden op of het tanken van LNG? Neem dan contact op met Tom Gisbers van Greenpoint Fuels voor een vrijblijvend gesprek.

Overig nieuws

Bouw nieuw waterstof tankstation in Dordrecht gestart

NIEUW PROJECT: In Dordrecht zijn wij gestart met de bouw van een nieuw...

Lees verder >

Greenpoint Veghel Doornhoek uitgebreid met nieuw tankgedeelte voor HVO diesel

Het Greenpoint tankstation op bedrijventerrein Doornhoek in Veghel, op...

Lees verder >

Schone mobiliteit met Hysolar Greenpoint: klimaat – natuur – gezondheid

Voor ons klimaat, de natuur en onze levensverwachting is het van groot...

Lees verder >
Top