Rabobank: “LNG, dé transitiebrandstof voor een duurzame toekomst”

Rabobank Cijfers & Trends heeft een thema-update gepubliceerd over de perspectieven van LNG als transportbrandstof. Rabobank stelt dat Liquid Natural Gas (LNG) booming is. Steeds vaker vindt deze energiedrager ook zijn weg in de transportsector. Zowel regelgeving als verladers verhogen de druk op transporteurs om te verduurzamen en LNG vergroot de mogelijkheden om aardgas, de schoonste fossiele brandstof, in te zetten in de transportsector.

Rabobank ziet LNG als een brandstof met een groot potentieel, die een belangrijke schakel kan zijn in de verduurzaming van de transportsector. In deze thema-update gaat Rabobank in op de voor- en nadelen, mogelijkheden en beperkingen van LNG als brandstof voor goederenvervoer over de weg en de scheepvaart.

Volgende zaken komen o.a. aan bod: wat is LNG, de rol van LNG als transportbrandstof, verladers eisen meer dan Euro 6, milieuvoordelen van LNG en investering business case van een vrachtwagen.

U kunt de volledige Rabobank thema-update LNG hier downloaden.

Meer weten?

Heeft u na het lezen van dit rapport nog vragen over rijden op of het tanken van LNG? Neem dan contact op met Tom Gisbers van Greenpoint Fuels voor een vrijblijvend gesprek.

Overig nieuws

Greenpoint Hysolar waterstof tankstation in Nieuwegein bereikt 5.000 tankbeurten

Het Greenpoint Hysolar waterstof tankstation in Nieuwegein heeft de ka...

Lees verder >

Greenpoint participeert in Zero Emission Shared Smart Hub (ZESS Hub) voor duurzame stadslogistiek

Op bedrijventerrein Westpoort in Groningen wordt de Zero Emission Shar...

Lees verder >

Bouw waterstofstation Oude-Tonge vordert gestaag in… Assen

Wanneer je vandaag langs de Tonnisseweg in Oude-Tonge rijdt, dan is er...

Lees verder >
Top