Bouw elektrolyzer voor groene waterstofproductie in volle gang

Binnenkort is het zover: dan gaan wij groene waterstof produceren! Samen met onze Hysolar partners Jos Scholman en Allied Waters bouwen wij momenteel in Nieuwegein een elektrolyzer. Dit is een installatie die groene stroom uit bijvoorbeeld zonnevelden omzet naar waterstof.

De werkzaamheden verlopen voorspoedig: alle onderdelen van de elektrolyzer, waaronder de buffertank, powercontainer, koelinstallatie en verschillende trafo’s, zijn inmiddels geplaatst. Er moesten behoorlijk veel kabels en leidingen gelegd worden voor waterstof, stikstof, afblaasleidingen, datakabels, enzovoorts om het geheel op een juiste wijze aan te sluiten. Dit is nu op een haar na afgerond.

Verbonden met waterstof tankstation

De elektrolyzer staat op ongeveer 1 kilometer afstand van ons Hysolar Greenpoint waterstof tankstation. Beide zijn al met elkaar verbonden door een ondergrondse leiding. Op het tankstation is een extra parkeerplaats gerealiseerd voor waterstof tankwagens. Hiermee hebben we meer buffercapaciteit, waardoor we op gunstige momenten meer waterstof kunnen produceren en opslaan.

Het plan is om deze elektrolyzer rond de zomer in gebruik te nemen. Met deze installatie kunnen we straks 300.000 kg groene waterstof per jaar produceren. Dat is goed voor het jaarlijkse verbruik van zo’n 60 vrachtwagens.

Overig nieuws

Nieuw project: laadplein voor e-trucks in Veghel

Op bedrijventerrein De Amert in Veghel zijn wij gestart met de bouw va...

Lees verder >

3 extra Greenpoints met HVO100 voor trucks

Onze Greenpoint tankstations in Deurne, Nieuwkuijk en Zeewolde zijn re...

Lees verder >

Feestelijke opening van Greenpoint waterstof tankstation op Goeree-Overflakkee

Aan de Tonisseweg in Oude-Tonge is gisteren het eerste waterstof tanks...

Lees verder >
Top