Over ons

Greenpoint Fuels is een initiatief van de Van Kessel groep uit Milheeze (Noord-Brabant). Van Kessel is een toonaangevende handelsonderneming in brandstoffen, smeermiddelen, tankpassen en energie voor de zakelijke markt. Daarnaast exploiteert het bedrijf 34 tankstations. Van Kessel ontving als eerste energieleverancier de Lean & Green Star voor duurzame logistiek.

Duurzaam tankconcept

In 2015 lanceerde de Van Kessel groep een nieuw tankconcept onder de merknaam Greenpoint. Dit tankconcept heeft als doel om naast de nog steeds aanwezige behoefte naar conventionele fossiele brandstoffen, ook de duurzame vraag vanuit de markt te faciliteren. Op logistieke knooppunten in heel Nederland bouwen wij tankstations met conventionele brandstoffen én duurzame alternatieven zoals HVO diesel, TRAXX diesel, LNG, CNG en elektrisch laden. Bovendien zijn onze tankstations zo ingericht dat op termijn snel kan worden doorgeschakeld naar andere (bio-)dieselsoorten, bio-LNG en/of waterstof.

Brede tankpas acceptatie

Het Greenpoint concept biedt de mogelijkheid om naast de zakelijke Van Kessel tankpas, zoveel mogelijk tankpassen van oliemaatschappijen te accepteren, waardoor voor vele bedrijven een drempelloze overgang naar deze tanklocatie wordt vereenvoudigd.

Greenpoint tankstations bestaan steeds minimaal uit een voorterrein met luifel en brandstofpompen voor vrachtverkeer, waar mogelijk aangevuld met een tankgedeelte voor personenauto’s, horeca voorzieningen zoals een shop of restaurant, en 1 of meer wasstraten. Op elke Greenpoint wordt minimaal 1, maar liefst meer, duurzaam alternatief voor conventionele diesel aangeboden. De exacte samenstelling en productoffer van elk Greenpoint tankstation wordt afgestemd op de plaatselijke behoefte van de markt.

Wilt u graag meer weten over tanken bij Greenpoint? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.

Nieuwsarchief
Top