Over ons

Greenpoint vindt dat duurzame brandstoffen en schone energie voor iedereen beschikbaar moeten zijn. Rijdt uw volledige wagenpark nu nog op diesel? Geen nood! Wij bieden verschillende duurzame dieselalternatieven aan zoals HVO hernieuwbare diesel en TRAXX Zero CO2-neutrale diesel. Wilt u nog een stapje verder gaan, dan kiest u voor LNG, elektrisch laden of waterstof. U kiest zelf de vorm van duurzame mobiliteit die het beste bij uw doelstellingen en mogelijkheden past.

Bij Greenpoint heeft u als bedrijf, particulier of gemeente toegang tot duurzame brandstoffen en energie. Hierdoor leveren wij samen een waardevolle bijdrage aan belangrijke duurzaamheidsdoelstellingen zoals:

• Reduceren van CO2-uitstoot van wegverkeer
• Deelnemen aan zero-emissie stadsmobiliteit
• Verlagen van geluidshinder
• Verbeteren van de luchtkwaliteit
• Bijdragen aan een betere leefbaarheid

Onze tankpoints zijn zo ingericht dat ze in de toekomst eenvoudig kunnen worden uitgebreid met andere (bio-) dieselsoorten, bio-LNG en/of waterstof. Daarbij zoeken we altijd actief de samenwerking op met lokale ondernemingen. Bijvoorbeeld voor energielevering via zonnedaken of het creëren van een klimaatneutraal bedrijventerrein.

Van Kessel, de drijvende kracht achter Greenpoint

Greenpoint is een initiatief van de Van Kessel Groep uit Milheeze (gem. Gemert-Bakel), een toekomstgericht familiebedrijf actief in de verkoop van (duurzame) brandstoffen, smeermiddelen en tankpassen. De afgelopen 100 jaar is het bedrijf van een éénpersoons lampolie- en kolenhandel uitgegroeid tot een toonaangevende speler in de brandstoffenmarkt met inmiddels zo’n 100 medewerkers. Daarnaast is Van Kessel ook exploitant van 40 tankstations, waaronder inmiddels 14 Greenpoints.

Al jarenlang leveren zij diesel en benzine aan hun klanten, maar daarnaast zijn ze ook volop met de volgende stap bezig. Met hun Greenpoint locaties faciliteren zij namelijk de transitie van fossiele naar duurzame mobiliteit in verschillende vormen: HVO fossielvrije diesel, bio-LNG, snelladers voor elektrische voertuigen en tankstations met groene waterstof. Hier kom je meer te weten over de Van Kessel Groep.

Nieuwsarchief
Top