Bouw Greenpoint tankstation Oude-Tonge op schema

De bouw van ons 5de Greenpoint tankstation schiet goed op. Aan het kruispunt van de N59 en N215 in Oude-Tonge bouwen wij een tankstation waar naast conventionele brandstoffen (diesel, euro 95) ook duurzame alternatieven (TRAXX Zero, HVO, GTL, LNG, hoogcalorisch CNG, enz.) kunnen worden getankt. De opening van het vloeibare brandstoffen gedeelte staat gepland voor medio juli 2018, het LNG/CNG gedeelte volgt in het najaar.

Naast een ‘traditioneel’ tankstation met vloeibare brandstoffen zal ook een tankgedeelte voor gasvormige brandstoffen zoals LNG en CNG gebouwd worden. LNG staat voor Liquified Natural Gas en is klimaatvriendelijker, schoner en stiller dan fossiele diesel. Inmiddels zijn er LNG trucks beschikbaar met vermogens van 460 pk en een actieradius van 1.500 km. CNG, ofwel Compressed Natural Gas, is dan weer een prima duurzame oplossing voor met name personen- en bestelwagens. Op termijn willen wij hier ook Bio-LNG en Bio-CNG/groengas beschikbaar maken.

Daarnaast wordt hard gewerkt aan plannen om in de nabije toekomst ook waterstof beschikbaar te maken op Greenpoint Oude-Tonge. Hiervoor zijn wij actief participant in het Waterstofconvenant Zuid-Holland.

Tankstation Greenpoint Oude-Tonge is een initiatief van de van Peperstraten Group en van Kessel Olie. Van Peperstraten Group uit Goeree-Overflakkee is de initiator van het Greenpoint concept met projecten in o.a. zonne- en windenergie, (bio-)LNG en waterstofproductie. Van Kessel Olie uit Noord-Brabant is een toonaangevende handelsonderneming in brandstoffen, smeermiddelen en tankpassen voor de zakelijke markt. In 2013 ontving Van Kessel Olie als eerste energieleverancier de Lean & Green Star voor duurzame logistiek.

Vraag vrijblijvend brandstofadvies!

Heeft u interesse in duurzaam tanken op Goeree-Overflakkee? Wenst u advies over welke brandstof het beste bij uw (huidige) wagenpark en uw ambities past? Neem dan snel contact met ons op!

Overig nieuws

Nieuw project: laadplein voor e-trucks in Veghel

Op bedrijventerrein De Amert in Veghel zijn wij gestart met de bouw va...

Lees verder >

Bouw elektrolyzer voor groene waterstofproductie in volle gang

Binnenkort is het zover: dan gaan wij groene waterstof produceren! Sam...

Lees verder >

3 extra Greenpoints met HVO100 voor trucks

Onze Greenpoint tankstations in Deurne, Nieuwkuijk en Zeewolde zijn re...

Lees verder >
Top