Eerste tankbeurt bij Greenpoint Haps is voor Biemans Transport B.V.

Afgelopen week opende het nieuwe Greenpoint tankstation in Haps haar pompen. De eerste truck die haar dieseltanks kwam vullen was er eentje van Biemans Transport B.V. Dit familiebedrijf uit Volkel heeft 8 vrachtwagens rijden in Nederland, België en Duitsland. Eigenaren Monique en Eddy Biemans kwamen persoonlijk de eerste tankbeurt doen.

Zaakvoerster Monique Biemans legt uit: “Het nieuwe tankstation is heel handig gelegen voor ons. Onze trucks komen hier elke dag langs op weg naar de A73. Het is een mooi ruim terrein en we kunnen er aan hetzelfde pompeiland zowel TRAXX Diesel met highspeedpomp en AdBlue tanken.

Dieselalternatieven

Dat laatste was voor mede-eigenaar Eddy Biemans een weloverwogen keuze: “Toen Van Kessel 2 jaar geleden vroeg of ik interesse had in TRAXX Diesel, was ik eerder sceptisch. We zijn toen gaan testen met 2 vrachtwagens. Maar ik moet toegeven dat we het echt terugzien in de verbruikscijfers. Onze trucks rijden zuiniger met TRAXX en we hebben nooit last van filterproblemen.

Greenpoint Haps maakt ook het vraagstuk van duurzaam transport iets eenvoudiger voor Biemans Transport. “Natuurlijk kijken wij ook naar de ontwikkelingen m.b.t. emissie-reductie in onze sector. TRAXX Diesel is daar een eerste stap in, maar het is mooi om te weten dat we op termijn bij Greenpoint kunnen overschakelen naar nog duurzamere alternatieven zoals HVO diesel of TRAXX Zero.

Over Greenpoint Haps

Locatie:
Bedrijventerrein Laarakker
Klopsteen 4
5443 PW Haps
(aan de N264, bij afslag 5 van de A73)

Brandstoffenaanbod:
• Diesel
• TRAXX Zero CO2-neutrale diesel
• HVO100 fossielvrije diesel
• HVO20 fossielarme diesel
• Euro95
• AdBlue

Overig nieuws

Helmond krijgt 2 Greenpoint snelladers voor elektrische auto’s

Bij het BP tankstation aan de Heibloemweg 2 in Helmond, kunnen automob...

Lees verder >

8 redenen waarom HVO de meest duurzame diesel van dit moment is

HVO (‘Hydrotreated Vegetable Oil’) is de meest duurzame brandstof ...

Lees verder >

Herbekijk: Webinar over waterstofinitiatief A12-corridor

Eerder deze week organiseerde de A12-corridor een online bijeenkomst r...

Lees verder >
Top