Feestelijke opening van Greenpoint waterstof tankstation op Goeree-Overflakkee

Aan de Tonisseweg in Oude-Tonge is gisteren het eerste waterstof tankstation op Goeree-Overflakkee feestelijk geopend. Dit innovatieve station is het resultaat van een jarenlange samenwerking tussen de Van Peperstraten Group uit Oude-Tonge en Van Kessel uit Milheeze. Wethouder Jaap Willem Eijkenduijn van gemeente Goeree-Overflakkee, gedeputeerde voor Energie Berend Potjer en initiator Tonnie van Peperstraten voerden de openingshandeling, waaronder de eerste tankbeurt, uit.

Duurzame alternatieven voor diesel en benzine

In 2019 werd de eerste steen van het Greenpoint tankstation in Oude-Tonge gelegd. Vanaf het begin was al duidelijk dat dit een echte ‘Clean Energy Hub’ zou worden met een uitgebreid aanbod aan duurzame en emissieloze brandstoffen. Zo kon je er al schonere brandstoffen tanken zoals HVO fossielvrije diesel, CNG en LNG én is er een snellader aanwezig voor elektrische voertuigen.

Aan dit rijtje voegt zich nu dus ook waterstof toe, wat dit tankstation nu een volwaardige Clean Energy Hub maakt. Er zijn ‘dispensers’ (waterstof pompen) aanwezig voor zowel personenauto’s en bestelauto’s als voor vrachtwagens en bussen. Het station bevindt zich op een centrale plek in de gemeente, aan het knooppunt van de N59 en de N215 in Oude-Tonge.

Waterstofambities Goeree-Overflakkee

Het is niet zonder reden dat dit waterstof tankstation in Oude-Tonge tot stand is gekomen. Dit innovatieve tankstation past namelijk prima in de plannen en ambities van de gemeente Goeree-Overflakkee dat al jaren pioniert op het gebied van duurzaamheid.

Wethouder Jaap Willem Eijkenduijn vertelt: “Dit waterstoftankstation past goed bij ons plan om te onderzoeken wat groene waterstof kan betekenen voor de toekomst van dit eiland én heel Nederland. Met het programma H2GO zijn we de proeftuin voor de rest van Nederland. Want hoe kan waterstof helpen om ons dagelijks leven te verduurzamen. En hoe zorgen we voor een goede aansluiting op het landelijk waterstofnetwerk. Met dit tankstation zetten we dan ook weer een mooie volgende stap naar een duurzaam en innovatief eiland.”

Een belangrijke steun in de rug van dit project komt uit het gebiedsprogramma Goeree-Overflakkee en de regiodeal Zuid-Hollandse Delta, dat inzet op betere woon-, werk- en leefomstandigheden voor inwoners en ondernemers. Gedeputeerde voor Energie Berend Potjer vult aan: “Het is mooi om te zien hoe Goeree Overflakkee als Energy Island aan de weg timmert om een klimaat- en energiepositief eiland te worden. En dat juist ook inwoners en ondernemers hier zo innovatief en vernieuwend mee aan de slag zijn.”

Over Greenpoint

Greenpoint is een innovatief tank- en laadconcept dat invulling geeft aan de energietransitie doelstellingen uit het Klimaatakkoord. Op logistieke knooppunten in heel Nederland realiseren wij Clean Energy Hubs met duurzame oplossingen zoals fossielvrije diesel, elektrische snelladers en groene waterstof. Oude-Tonge is het 3de waterstof tankstation van de Greenpoint groep. Eerder openden zij al waterstof tankstations in Nieuwegein en Dordrecht.

Overig nieuws

Nieuw project: laadplein voor e-trucks in Veghel

Op bedrijventerrein De Amert in Veghel zijn wij gestart met de bouw va...

Lees verder >

Bouw elektrolyzer voor groene waterstofproductie in volle gang

Binnenkort is het zover: dan gaan wij groene waterstof produceren! Sam...

Lees verder >

3 extra Greenpoints met HVO100 voor trucks

Onze Greenpoint tankstations in Deurne, Nieuwkuijk en Zeewolde zijn re...

Lees verder >
Top