Greenpoint Asten breidt uit met laadplein voor elektrische voertuigen

Op het Florapark in Asten, vlakbij de afrit van de A67, is een nieuw snellaadstation voor elektrische voertuigen geopend. Bij het al aanwezige Greenpoint tankstation (met onder andere HVO100 fossielvrije diesel) zijn 4 Combo CCS 200 kW snelladers en 2 AC laders geplaatst. Het laadplein is zo ingericht dat ook grote vrachtwagens makkelijk bij de laders kunnen komen zonder achteruitrijden.

Volgens Willemjan van Golstein Brouwers van Greenpoint Asten zijn dit de snelste laadpalen van de regio: “Onderweg laden wil je zo snel mogelijk doen. Momenteel kan er 200 kW geladen worden, maar de laadpalen zijn voorzien om tot maximaal 400 kW te leveren zodra de netcapaciteit dit toelaat. Een personenauto is dan op 10 minuten al een heel eind vol. Dan kun je nog geen kopje koffie drinken.

Ook geschikt voor elektrische vrachtwagens

Dit laadplein is zo gemaakt dat een vrachtwagen vlotjes tussen de laadpalen door kan rijden en – als de vrachtwagen hiervoor geschikt is – dan kan hij aan 2 zijden tegelijk stekkeren. “Dat is uniek want bij veel snellaadlocaties langs de snelwegen kan hij ofwel niet onder het dak door, ofwel werkt men daar met insteekhavens en een vrachtwagen kan daar nooit bij. Bij ons kan een vrachtwagen aan de ene kant inrijden en gewoon weer langs de andere kant uitrijden,” aldus van Golstein Brouwers.

Asten is de 7de locatie met Greenpoint oplaadfaciliteiten. Ook Deurne, Helmond, Someren, Oude-Tonge, Milheeze en Ede kregen eerder al Greenpoint oplaadpunten. Daarnaast kunnen bij Greenpoint Asten ook duurzame dieselsoorten zoals HVO100, HVO20 en TRAXX getankt worden. Verder wordt er gewerkt aan plannen voor een waterstoftankstation.

Elektrisch opladen in Asten

Locatie: Greenpoint tankstation Asten
Adres: Florapark 1, 5721 VH Asten
(op 250 meter van afrit 36 Asten van de A67)
Bekijk deze locatie op google maps
Type laadpalen:
– Combo CCS, 200kW (4x)
– AC laders, 22kW (2x)
Laden kan met alle gebruikelijke laadpassen

Overig nieuws

Waterstof opslagtank geplaatst bij Greenpoint Dordrecht

Na een lange overzeese reis werd afgelopen vrijdag de enorme opslagtan...

Lees verder >

Greenpoint opent nieuwe locatie in Deurningen

Het Greenpoint netwerk is uitgebreid met een nieuwe locatie naast de A...

Lees verder >

Update Greenpoint waterstof tankstation Dordrecht

De bouw van ons waterstof tankstation in Dordrecht gaat gestaag verder...

Lees verder >
Top