Greenpoint blikt terug op 2023

Wij, van het Greenpoint-team, willen iedereen graag een mooi 2024 toewensen. Het begin van een nieuw jaar biedt een uitstekende gelegenheid om terug te kijken op enkele mijlpalen die we in 2023 hebben behaald, evenals om vooruit te kijken naar de plannen voor het komende jaar.

Januari: Snellader voor e-trucks op de Amert in Veghel

In het begin van het jaar is de eerste fase van het laadproject op Greenpoint de Amert in Veghel gerealiseerd. Dit station en de laadpaal zijn erg goed bereikbaar voor vrachtwagens. In 2024 zal deze Greenpoint locatie worden uitgebreid met 350 kW snelladers voor e-trucks.

April: Nieuwe locatie in Deurningen

Het Greenpoint netwerk is dit jaar uitgebreid met een nieuw truck tankstation in Deurningen. Op dit station wordt de fossielvrije brandstof HVO100 aangeboden. Voor dit station liggen ook plannen klaar om het in de toekomst uit te breiden met snelladers en waterstofvoorzieningen.

Augustus: Laadvermogen Greenpoint Asten verhoogd naar 400 kW

Goed nieuws voor elektrisch rijders: Het verhogen van het laadvermogen op Greenpoint Asten heeft ervoor gezorgd dat zowel vrachtwagens als personenauto’s nog sneller elektrisch kunnen laden. Dit laadplein telt vier laadpunten van 400 kW, één van de hoogste laadvermogens in Nederland.

Oktober: Opening waterstof tankstation Dordrecht

Vanaf oktober 2023 is het mogelijk om waterstof te tanken bij het nieuwe Greenpoint station, dat zich aan de rand van Dordrecht bevindt. Uniek aan dit station is dat de installatie zich volledig onder grondniveau bevindt, om de visuele impact te beperken.

Op naar een duurzaam 2024

Met trots kijken we terug op de succesvolle realisaties van 2023. De impact van deze projecten stimuleert ons om in 2024 nog meer bij te dragen aan de energietransitie. We zetten ons vol enthousiasme in en geven hierbij alvast een voorproefje van enkele projecten die op de planning staan voor het komende jaar:

  • Opening van een nieuwe Greenpoint Clean Energy Hub in Sliedrecht.

  • Uitbreiding van de Greenpoint locatie in Oude-Tonge. Vanaf januari kun je op deze locatie ook terecht voor waterstof.

  • Beschikbaarheid van HVO fossielvrije diesel op meer Greenpoint locaties.

  • Installatie snelladers bij de twee Greenpoint locaties in Veghel, wat ervoor zorgt dat deze stations echte ‘laadhubs’ worden.

  • Implementatie van een elektrolyzer, waarmee groene waterstof wordt geproduceerd. Deze groene waterstof wordt dan weer gebruikt om onze waterstof tankstation te bevoorraadden.

Hierboven vind je een mooi assortiment aan locaties, duurzaamheidsoplossingen en ambities. Maar natuurlijk zijn wij altijd op zoek naar nieuwe locaties om deze ambities verder uit te werken.

Interesse in een samenwerking met Greenpoint? Neem zeker contact met ons op, dit kan via een LinkedIn bericht of via het contactformulier.

Overig nieuws

Subsidieregeling Waterstof in Mobiliteit (SWiM) vanaf 15 juli 2024

In 2024 komt de subsidieregeling Waterstof in Mobiliteit (SWIM) die he...

Lees verder >

Nieuw project: laadplein voor e-trucks in Veghel

Op bedrijventerrein De Amert in Veghel zijn wij gestart met de bouw va...

Lees verder >

Bouw elektrolyzer voor groene waterstofproductie in volle gang

Binnenkort is het zover: dan gaan wij groene waterstof produceren! Sam...

Lees verder >
Top