Greenpoint Fuels, Rolande en van den Broek Olie openen LNG en diesel tankpunt in Veghel

Afgelopen vrijdag hebben Greenpoint Fuels, Rolande en Van den Broek Olie officieel hun nieuwe trucktanklocatie in Veghel in gebruik genomen. Bij deze truckstop kan er naast diesel ook LNG (vloeibaar aardgas) en CNG (gecomprimeerd aardgas) getankt worden. Commissaris van de Koning Wim van de Donk nam de eerste LNG tankbeurt voor zijn rekening.

Eerste tankbeurt door commissaris van de Koning Wim van de Donk

Het tankstation aan de Doornhoek in Veghel is al enkele weken in gebruik maar werd afgelopen vrijdag officieel geopend door commissaris van de Koning Wim van de Donk. Hij benadrukte het belang van een sterke logistieke sector voor de provincie Brabant en zei dat “het geweldig is om te zien dat Brabantse bedrijven hierin ook visie tonen en het voortouw durven nemen. Dit is van cruciaal belang om de positie van Brabant als logistieke spil van Nederland én Europa verder uit te bouwen. De provincie draagt dit soort initiatieven van Brabantse ondernemers dan ook een warm hart toe”. Hij maakte graag van de gelegenheid gebruik om zelf een vrachtwagen met LNG af te tanken.

Truckstop Veghel is een realisatie van Greenpoint Fuels uit Milheeze, Rolande LNG uit Tilburg en Van den Broek uit Veghel. Deze 3 Brabantse bedrijven zagen al snel het potentieel van LNG (en op termijn Bio-LNG) als alternatieve transportbrandstof en besloten om samen aan de Doornhoek in Veghel een tankstation te bouwen waar LNG, CNG en traditionele diesel kan getankt worden. Momenteel worden bij Truckstop Veghel reeds dagelijks zo’n 25 LNG-trucks afgetankt, de verwachting is dat dit tegen eind 2016 zal groeien naar 50 á 60 trucks per dag.

Meer weten?

Wilt u graag meer weten over rijden op LNG of tanken bij Truckstop Veghel? Neem dan contact op met Tom Gisbers van Greenpoint Fuels voor een vrijblijvend gesprek.

Overig nieuws

Update Greenpoint waterstof tankstation Oude-Tonge

Goed nieuws voor waterstof rijders op Goeree-Overflakkee! De bouw van ...

Lees verder >

Q&A met Stan van Kessel over waterstof tankstation Dordrecht

Onlangs werd het Greenpoint waterstof station aan de Laan der Verenigd...

Lees verder >

Video: Hoe werkt een waterstof tankstation?

Terwijl de vraag naar milieuvriendelijke alternatieven voor traditione...

Lees verder >
Top