Greenpoint Fuels wordt lid van het Nationaal LNG Platform

Greenpoint Fuels heeft zich aangesloten bij het Nationaal LNG Platform, hét belangrijkste platform voor de LNG sector in Nederland. Het Nationaal LNG Platform richt zich met name op kennisuitwisseling voor iedereen die aan LNG werkt (gebruikers en aanbieders) en is tevens gesprekspartner voor diverse overheden en ministeries.

Peter Versweyveld, key accountmanager van Greenpoint Fuels, legt uit: “Met deze toetreding tot het Nationaal LNG Platform willen wij ons engagement om LNG uit te bouwen als een economisch interessant alternatief – met name voor wegvervoer – kracht bijzetten.” Peter zal namens Greenpoint Fuels een actieve bijdrage leveren aan diverse projecten en werkgroepen van het Nationaal LNG Platform.

Het Nationaal LNG Platform werkt aan de introductie van LNG (vloeibaar gas) als nieuwe, schonere en stillere brandstof voor wegtransport en scheepvaart. Het Platform verbindt bedrijven en overheden, die werken aan de introductie van LNG, d.m.v. een Green Deal. De gezamenlijke doelstelling is om in 2016 minstens 50 binnenvaartschepen, 50 zeeschepen en 500 trucks op LNG te laten rijden / varen. Voor meer informatie: www.nationaallngplatform.nl

Overig nieuws

Greenpoint Hysolar waterstof tankstation in Nieuwegein bereikt 5.000 tankbeurten

Het Greenpoint Hysolar waterstof tankstation in Nieuwegein heeft de ka...

Lees verder >

Greenpoint participeert in Zero Emission Shared Smart Hub (ZESS Hub) voor duurzame stadslogistiek

Op bedrijventerrein Westpoort in Groningen wordt de Zero Emission Shar...

Lees verder >

Bouw waterstofstation Oude-Tonge vordert gestaag in… Assen

Wanneer je vandaag langs de Tonnisseweg in Oude-Tonge rijdt, dan is er...

Lees verder >
Top