Greenpoint opent nieuw multi-fuel tankstation in Zeewolde

In Zeewolde aan het kruispunt van de N305 en de Assemblageweg is vandaag een Greenpoint Multi-fuel tankstation geopend. Klanten kunnen hier naast conventionele diesel en AdBlue ook 2 duurzame alternatieven zoals HVO20 fossielarme diesel en TRAXX Zero CO2-neutrale diesel tanken. Zeewolde werd vorig jaar uitgeroepen tot de duurzaamste gemeente van Nederland. Met dit nieuwe tankstation wil Greenpoint concreet invulling geven aan duurzame mobiliteit in de regio.

Het tankstation is gunstig gelegen aan de noordzijde van de N305 (Gooiseweg), direct bij de ingang van industrieterrein Trekkersveld III aan de Assemblageweg. Het station is 24 uur per dag, 7 dagen per week geopend en beschikt over hoge snelheidspompen en voldoende draairuimte voor (LZV) vrachtwagens. Eind augustus neemt het station ook een wasstraat voor vrachtwagens in gebruik.

2 duurzame dieselalternatieven

Het nieuwe tankstation in de kleuren van Greenpoint biedt naast conventionele diesel en AdBlue ook 2 duurzame dieselalternatieven aan zoals HVO20 fossielarme diesel en TRAXX Zero met CO2-compensatie. HVO (Hydrotreated Vegetable Oil) is een fossielvrije en volledig hernieuwbare diesel op basis van plantaardige oliën en reststromen zoals dierlijke vetten. Het kan zowel puur als geblend met fossiele diesel, zoals HVO20 (20% HVO geblend met 80% diesel), gebruikt worden. TRAXX Zero is een hoogwaardige dieselbrandstof die door een efficiëntere verbranding minder CO2 uitstoot en de resterende emissie compenseert middels duurzame energieprojecten waardoor het volledig CO2-neutraal is.

Greenpoint is een tankconcept van Van Kessel Olie en de van Peperstraten Group dat de overgang van fossiel naar duurzaam wil faciliteren door op strategische logistieke knooppunten zowel traditionele als nieuwe duurzame brandstoffen aan te bieden. Greenpoint Zeewolde is het 7de Greenpoint tankstation dat door Van Kessel Olie wordt gerealiseerd.

Wilt u graag meer weten over tanken bij Greenpoint? Neem dan nu contact op met ons.

Overig nieuws

Greenpoint Hysolar waterstof tankstation in Nieuwegein bereikt 5.000 tankbeurten

Het Greenpoint Hysolar waterstof tankstation in Nieuwegein heeft de ka...

Lees verder >

Greenpoint participeert in Zero Emission Shared Smart Hub (ZESS Hub) voor duurzame stadslogistiek

Op bedrijventerrein Westpoort in Groningen wordt de Zero Emission Shar...

Lees verder >

Bouw waterstofstation Oude-Tonge vordert gestaag in… Assen

Wanneer je vandaag langs de Tonnisseweg in Oude-Tonge rijdt, dan is er...

Lees verder >
Top