Greenpoint opent nieuwe Clean Energy Hub in Ede

Afgelopen week opende Greenpoint een nieuwe locatie in Ede, vlakbij het knooppunt van de A30 met de A12 en op een steenworp van de Plantion bloemenveiling. Op het eerste gezicht ziet het eruit als een traditioneel tankstation. In werkelijkheid wordt Greenpoint Ede een echte ‘Clean Energy Hub’, oftewel een tank- en laadlocatie waar verschillende duurzame brandstoffen beschikbaar zijn.

Fossielvrije diesel

Wat maakt deze locatie nu zo ‘clean’? Allereerst zijn er dieselpompen voor auto’s en voor trucks met HVO hernieuwbare diesel aanwezig. HVO diesel is de ideale brandstof om bestaande dieselauto’s te verduurzamen. Deze dieselsoort wordt niet uit aardolie, maar wel uit hernieuwbare grondstoffen zoals afgewerkte plantaardige oliën geproduceerd. Hiermee is het mogelijk om de CO2 uitstoot van het huidige dieselwagenpark in één klap met 90% te reduceren. Met name transportbedrijven, bouwbedrijven en afvalinzamelaars maken al gebruik van deze diesel. Bij de nieuwe Clean Energy Hub in Ede wordt zowel HVO100 als HVO20 aangeboden.

Snelladers

De ligging van Greenpoint Ede vlak langs twee snelwegen leent zich ook uitstekend voor snelladers voor elektrische voertuigen. Voor autorijders die onderweg even willen bijladen, zijn twee 150kW snelladers met Combo CCS en Chademo stekkers aanwezig. Dankzij het hoge vermogen van de laadpalen kan een doorsnee elektrische auto binnen 30 minuten weer voor 80% bijladen. Wachtende bestuurders kunnen terecht in de moderne tankshop met onder meer een backery van Tanq+.

Voorsorteren op waterstof

Daarnaast werkt Greenpoint hard aan een waterstof tankpunt op deze nieuwe locatie. Groene waterstof is hét emissieloze alternatief voor voertuigen waarvoor elektrisch rijden (nog) geen oplossing is, zoals zware vrachtwagens en bouwmachines. De provincie Gelderland is groot voorstander van waterstof en is in gesprek met verschillende bedrijven uit de regio die graag waterstof willen inzetten in verkeer en industrie. Zo participeert Greenpoint Ede in het H2Milkrun project waarbij een innovatieve waterstof tankwagen op locatie voertuigen en machines met waterstof gaat afvullen. De vergunningsprocedure voor de bouw van een waterstoftankstation is inmiddels opgestart.

Praktische informatie Greenpoint Ede

Adres:
Bonnetstraat 43, 6718 XN Ede
(aan afslag 1 Ede van de A30)

Beschikbare brandstoffen en energie:
HVO100 hernieuwbare diesel
HVO20
TRAXX Diesel
Diesel
AdBlue
Laadpalen 150kW
Op korte termijn: waterstof

Voorbereid op zero-emissie mobiliteit

Greenpoint bereidt zich al enige tijd voor op de uitdagingen van een emissieloze toekomst. De nieuwe locatie in Ede draagt hier volop aan bij. Meer weten over de nieuwe Clean Energy Hub in Ede of wil je graag eens met ons sparren over de transitie naar zero-emissie mobiliteit? Neem gerust contact op.

Overig nieuws

3 extra Greenpoints met HVO100 voor trucks

Onze Greenpoint tankstations in Deurne, Nieuwkuijk en Zeewolde zijn re...

Lees verder >

Feestelijke opening van Greenpoint waterstof tankstation op Goeree-Overflakkee

Aan de Tonisseweg in Oude-Tonge is gisteren het eerste waterstof tanks...

Lees verder >

Greenpoint opent 3de waterstof tankstation

Mooi nieuws voor waterstof rijders: vanaf nu kan je ook waterstof tank...

Lees verder >
Top