Greenpoint tankstation op bedrijvenpark Laarakker in Cuijk

Op bedrijvenpark Laarakker wordt nog dit jaar een tankstation gevestigd. Op een perceel op het zuidelijk deel van het bedrijvenpark, gelegen aan de randweg Haps, komt een brandstofpunt voor particulieren en een zakelijk tankconcept inclusief duurzame brandstoffen. Het wordt een samenwerkingsverband tussen Greenpoint/Van Kessel Olie (zakelijke markt en duurzame brandstoffen) en Tango (brandstofpunt). Ook komt er een carpoolparkeerplaats nabij het tankstation.

Duurzame brandstoffen zoals LNG en CNG

In het bestemmingsplan van bedrijvenpark Laarakker was een tankvoorziening op deze locatie al als mogelijkheid opgenomen. Olaf de Croon, directeur bedrijvenpark Laarakker : “Onze wens was daarbij een full service concept waarbij ook duurzame brandstoffen (zoals LNG, CNG en op termijn mogelijk ook waterstof) aangeboden zouden gaan worden. Dat is gelukt en daarmee creëren we een mooie voorziening voor onze ondernemers op Laarakker, in de regio en het verkeer op de nieuwe Hapse randweg.

Joan van Kessel, directeur Van Kessel Olie: “Op Laarakker bouwen wij geen traditioneel tankstation maar investeren wij met ons Greenpoint concept in een tankstation met conventionele diesel én duurzame alternatieven. Op die manier willen wij duurzame brandstoffen aan plaatselijke ondernemers beschikbaar stellen voor een vlotte en stapsgewijze transitie van fossiele naar duurzame energie. Wij zien dit als een gezamenlijke missie waarbij wij met de gemeente Cuijk en bedrijvenpark Laarakker als partners willen optrekken. “

Nabij A73

Tankstation Tango is verheugd dat zij, naast het succesvolle brandstofpunt aan de noordelijke ontsluiting van Cuijk naar de A73, nu ook in de zuidelijke omgeving van deze snelweg, aan de N264, automobilisten van voordelige brandstof kunnen voorzien. “Ook bij Bedrijvenpark Laarakker zal de automobilist onze karakteristieke huisstijl van Tango direct herkennen.

Wethouder Maarten Jilisen vult aan: “De gemeente Cuijk heeft ambities op het gebied van verduurzamen en heeft waardering voor ondernemers die hier in willen investeren.

De tankvoorziening wordt gebouwd op een perceel van ruim 4.600 m2 en zal komen te liggen aan het kruispunt van bedrijvenpark Laarakker met de Hapse randweg, vlakbij de op- en afritten van de A73. De bouwwerkzaamheden worden in het najaar aangevat.

Heeft u belangstelling in het tanken van diesel, LNG, CNG of andere duurzame brandstoffen in Cuijk? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.

Overig nieuws

Subsidieregeling Waterstof in Mobiliteit (SWiM) vanaf 15 juli 2024

In 2024 komt de subsidieregeling Waterstof in Mobiliteit (SWIM) die he...

Lees verder >

Nieuw project: laadplein voor e-trucks in Veghel

Op bedrijventerrein De Amert in Veghel zijn wij gestart met de bouw va...

Lees verder >

Bouw elektrolyzer voor groene waterstofproductie in volle gang

Binnenkort is het zover: dan gaan wij groene waterstof produceren! Sam...

Lees verder >
Top