HVO: hét fossielvrije en emissie-arme alternatief voor diesel

Wilt u graag de impact van uw dieselvoertuigen op het klimaat en leefomgeving per direct enorm reduceren? Dat kan heel eenvoudig met de nieuwe dieselsoort HVO! HVO staat voor “Hydrotreated Vegetable Oil” en is de meest duurzame dieselbrandstof op dit moment. Deze diesel wordt gemaakt van afgewerkte plantaardige oliën en restafval zoals dierlijke vetten. Hierdoor is HVO een volledig hernieuwbaar, fossielvrij en emissie-arm alternatief voor traditionele diesel.

Rijden op HVO diesel biedt enorme voordelen op het gebied van duurzaamheid. Denk aan een zeer hoge CO2-reductie van maar liefst 89% en een veel lagere uitstoot van schadelijke emissies zoals fijnstof, NOx, roet en zwavel. Hierdoor is het uitstekend geschikt voor werkzaamheden in gesloten ruimtes of drukbevolkte omgevingen. Bovendien is HVO vrijwel geurloos en volledig biologisch afbreekbaar.

Duurzame voordelen van HVO diesel

– Volledig fossielvrij
– Zeer lage CO2-uitstoot (-89% t.o.v. diesel)
– Minder uitstoot van fijnstof, roet en NOx
– Bevat vrijwel geen zwaveldeeltjes en aromaten
– Is goed biologisch afbreekbaar

HVO is een hele zuivere en technisch hoogstaande dieselkwaliteit. Het bevat vrijwel geen vervuilende bestanddelen zoals olefines (alkenen) en aromaten, waardoor het in de motor schoner verbrandt – en dus minder emissies genereert – dan conventionele diesel. Ook heeft HVO een zeer hoog cetaangetal van >70, wat ook weer gunstig is voor de verbrandingskwaliteit en emissie-uitstoot.

Geschikt voor bestaande dieselvoertuigen

Overstappen naar HVO is heel eenvoudig. Een groot voordeel is dat dieselvoertuigen geen technische aanpassingen nodig hebben voor het gebruik van HVO. Bovendien kan deze diesel probleemloos langdurig opgeslagen worden zonder verlies van kwaliteit.

HVO kan zowel puur als geblend met fossiele diesel gebruikt worden. HVO100 (= 100% ofwel puur gebruik) heeft uiteraard de grootste duurzaamheidsvoordelen en voldoet aan de EN15940 specificatie voor paraffinische dieselbrandstof. Voordeel van HVO20 (= 20% HVO geblend met 80% diesel) is dan weer dat het voldoet aan de EN590 norm voor conventionele dieselbrandstof, en dus zorgeloos in alle dieselvoertuigen kan worden gebruikt.

HVO100 kunt u tanken bij Greenpoint Asten
HVO20/25 is beschikbaar bij Greenpoint Zeewolde, Asten en Oude-Tonge.

Meer weten over de duurzame en technische kenmerken van HVO diesel? Neem dan nu vrijblijvend contact op met onze medewerkers.

Overig nieuws

3 extra Greenpoints met HVO100 voor trucks

Onze Greenpoint tankstations in Deurne, Nieuwkuijk en Zeewolde zijn re...

Lees verder >

Feestelijke opening van Greenpoint waterstof tankstation op Goeree-Overflakkee

Aan de Tonisseweg in Oude-Tonge is gisteren het eerste waterstof tanks...

Lees verder >

Greenpoint opent 3de waterstof tankstation

Mooi nieuws voor waterstof rijders: vanaf nu kan je ook waterstof tank...

Lees verder >
Top