Tank vanaf nu ook HVO100 bij Greenpoint Oude-Tonge!

Naast de variant HVO20 tank je vanaf nu ook HVO100 bij Greenpoint Oude-Tonge. Sinds 16 april jl. is deze brandstof ook beschikbaar op dit tankstation. Gelegen aan het kruispunt van de N59 en N215 is het tankstation goed bereikbaar voor vrachtwagens.

Wat is HVO100?

HVO is de meest duurzame dieselbrandstof op dit moment en staat voor “Hydrotreated Vegetable Oil”. Deze diesel wordt gemaakt van afgewerkte plantaardige oliën en restafval zoals dierlijke vetten. Hierdoor is HVO een volledig hernieuwbaar, fossielvrij en emissie-arm alternatief voor traditionele diesel.

Het getal achter HVO geeft aan of het puur of geblend is. HVO100 is 100% puur en heeft daarmee de grootste duurzaamheidsvoordelen ten opzichte van de geblende versies zoals HVO20 dat 20% HVO geblend is met 80% diesel (dat weer andere voordelen biedt).

Op het gebied van duurzaamheid biedt HVO100 de volgende voordelen:

  • Volledig fossielvrij
  • Zeer lage CO2-uitstoot (-89% t.o.v. diesel)
  • Minder uitstoot van fijnstof, roet en Nox
  • Bevat vrijwel geen zwaveldeeltjes en aromaten
  • Is goed biologisch afbreekbaar
  • Voldoet aan EN15940 specificatie

Is mijn wagenpark geschikt voor HVO100?

Overstappen naar HVO is heel eenvoudig. Een groot voordeel is dat dieselvoertuigen geen technische aanpassingen nodig hebben voor het gebruik van HVO. Bovendien kan deze diesel probleemloos langdurig opgeslagen worden zonder verlies van kwaliteit.

HVO100 voldoet aan de EN15940 specificatie voor paraffinische dieselbrandstof en kan technisch gezien probleemloos in alle moderne dieselmotoren gebruikt worden. Vrijwel alle EURO6 truckmotoren en steeds meer trekkers en landbouwmachines hebben reeds een officiële goedkeuring van de fabrikant voor HVO/EN15940. Raadpleeg hiervoor het instructieboekje van uw voertuig of overleg met uw dealer.

Advies verduurzamen wagenpark?

Bent u na het lezen van dit nieuwsbericht geïnteresseerd in het verduurzamen van uw wagenpark maar weet u niet hoe? Wij adviseren u graag welke duurzame brandstof het best bij uw ambities en (huidige) wagenpark past, waarbij technische, duurzame en economische argumenten kritisch worden afgewogen. Laat uw gegevens achter via het contactformulier en wij nemen vrijblijvend contact met u op.

Overig nieuws

Diesel met CO2-compensatie: hoe werkt dat?

CO2- of klimaatcompensatie is een methode die ervoor zorgt dat de CO2 ...

Lees verder >

Eerste tankbeurt bij Greenpoint Haps is voor Biemans Transport B.V.

Afgelopen week opende het nieuwe Greenpoint tankstation in Haps haar p...

Lees verder >

Nieuw Greenpoint tankstation met duurzame brandstoffen in Haps

In Haps nabij de afslag van de A73 kunnen met ingang van 10 februari 2...

Lees verder >
Top