Waarom kiezen voor een Greenpoint in uw gemeente?

Onlangs ondertekenden gemeenten, partijen uit de vervoerssector en staatssecretaris van Veldhoven de Uitvoeringsagenda Stadlogistiek. Veertien steden hebben al formeel aangekondigd in 2025 een zero-emissiezone in te voeren. Naar verwachting loopt dat aantal rond de zomer op tot ongeveer dertig, verspreid door heel Nederland. Concreet betekent dit dat er in deze steden op termijn alleen nog volledig uitstootvrije bestelbussen en vrachtwagens rijden.

Schoon vervoer in en rond de stad

Schone luchtkwaliteit houdt natuurlijk niet op bij de stadsgrenzen. Ook het transport van en naar de stad moet én kan schoner. Denk aan de doelstellingen in het Klimaatakkoord om de CO2 uitstoot van logistiek tegen 2030 met 30% terug te dringen. Hierin gaan dieselvervangers zoals HVO hernieuwbare diesel, (bio-) LNG en op termijn waterstof een belangrijke rol spelen. Een Greenpoint in uw gemeente levert een waardevolle bijdrage aan het realiseren van deze doelstelling.

Toegang tot duurzame brandstoffen en energie

Greenpoint is een tank- en laadconcept dat bedrijven en particulieren toegang biedt tot duurzame brandstoffen en energie, zoals HVO hernieuwbare diesel, (bio-)LNG, elektrisch snelladen en op korte termijn waterstof.

Met een Greenpoint in de buurt zorgt u ervoor dat bedrijven en particulieren daadwerkelijk kunnen bijdragen aan belangrijke duurzaamheidsdoelstellingen zoals:
– Reduceren van CO2-uitstoot van wegverkeer
– Deelnemen aan zero-emissie stadsmobiliteit
– Verlagen van geluidshinder
– Verbeteren van de luchtkwaliteit
– Bijdragen aan een betere leefbaarheid

Een Greenpoint in uw gemeente?

Inmiddels zijn er al 11 Greenpoints op logistieke knooppunten in heel Nederland waar duurzame alternatieven beschikbaar zijn, en er komen steeds meer locaties bij. Verschillende Greenpoints worden op korte termijn verder uitgebreid met HVO, snelladers voor vrachtwagens en/of waterstof. Daarnaast zoeken wij ook actief naar nieuwe locaties.

Dus bent u een gemeente, exploitant van een bedrijventerrein of vervoerder, en wilt u graag weten wat een Greenpoint voor emissieloos (stads-)verkeer in uw regio kan betekenen? Neem dan nu contact op voor een vrijblijvend gesprek.

Overig nieuws

Nieuw project: laadplein voor e-trucks in Veghel

Op bedrijventerrein De Amert in Veghel zijn wij gestart met de bouw va...

Lees verder >

Bouw elektrolyzer voor groene waterstofproductie in volle gang

Binnenkort is het zover: dan gaan wij groene waterstof produceren! Sam...

Lees verder >

3 extra Greenpoints met HVO100 voor trucks

Onze Greenpoint tankstations in Deurne, Nieuwkuijk en Zeewolde zijn re...

Lees verder >
Top