Wat is een Clean Energy Hub?

Clean Energy Hubs worden vaak de tankstations van de toekomst genoemd. Maar wat is een Clean Energy Hub nou eigenlijk?

De energietransitie is in volle gang en om emissieloze logistiek en mobiliteit mogelijk te maken, zijn elektrische en waterstof aangedreven trucks en voertuigen onmisbaar. Maar ook het verduurzamen van het huidige dieselwagenpark met hernieuwbare brandstoffen zoals HVO en bio-LNG speelt een cruciale rol in de transitie naar zero-emissie.

Om dit alles te faciliteren is een nieuw type tankstation met uiteenlopende tank- en laadfaciliteiten nodig. Deze multi-energy tankstations noemt men Clean Energy Hubs!

Daarom bouwt initiatiefnemer Van Kessel onder de naam Greenpoint in heel Nederland nieuwe Clean Energy Hubs met HVO fossielvrije diesel, snelladers voor elektrisch rijden en groene waterstof. Deze locaties zijn specifiek ontworpen voor vrachtverkeer en gelegen aan snelwegen of invalswegen naar stedelijke gebieden.

Ook in uw gemeente of op uw bedrijventerrein?

Onze ambitie is om een landelijk netwerk van Clean Energy Hubs te creëren, waar mogelijk met gebruik van lokale duurzame energiebronnen zoals zonnedaken of windmolens voor onze laadpalen, waterstofproductie, enzovoorts. Zo maken we de energietransitie mogelijk en dragen we samen bij aan duurzame logistiek en mobiliteit!

Benieuwd naar wat een Greenpoint Clean Energy Hub voor uw gemeente, bedrijventerrein of organisatie kan betekenen? Neem gerust contact met ons op, wij vertellen u er graag alles over!

TIP: Volg ons op LinkedIn voor het laatste nieuws over onze locaties en projecten.

Overig nieuws

Greenpoint opent 3de waterstof tankstation

Mooi nieuws voor waterstof rijders: vanaf nu kan je ook waterstof tank...

Lees verder >

Greenpoint opent nieuwe locatie in Sliedrecht

Afgelopen week is het Greenpoint netwerk uitgebreid met een gloednieuw...

Lees verder >

Greenpoint blikt terug op 2023

Wij, van het Greenpoint-team, willen iedereen graag een mooi 2024 toew...

Lees verder >
Top