Greenpoint opent nieuwe locatie in Sliedrecht

Afgelopen week is het Greenpoint netwerk uitgebreid met een gloednieuwe locatie in Sliedrecht. Het tankstation met (duurzame) brandstoffen, bevindt zich pal aan de A15 en is bereikbaar via afslag 24 Sliedrecht-West. Het station is uitermate geschikt voor vrachtverkeer.

Adres:
Sopraanweg 3
3363 LS Sliedrecht

Duurzame alternatieven diesel

Bij Greenpoint Sliedrecht kun je terecht voor verschillende (duurzame) brandstoffen zoals HVO100, EN590 diesel, TRAXX en AdBlue. Het doel van Greenpoint is om door middel van het aanbieden van duurzamere alternatieven voor diesel de transitie naar fossielvrij rijden te ondersteunen en versnellen. Neem bijvoorbeeld HVO, dit is een duurzame dieselsoort die maar liefst 90% minder CO2 veroorzaakt dan reguliere diesel. Daarnaast is deze brandstofsoort ook nog eens volledig fossielvrij en kan elk dieselvoertuig zonder aanpassingen gebruik maken van deze brandstof.

Bij Greenpoint Sliedrecht kun je betalen met de meest voorkomende tankpassen, waaronder de Van Kessel tankpas. Voor het volledige overzicht van de tankpassen die bij dit station worden geaccepteerd kun je terecht op deze pagina.

Op waterstof rijden in regio Sliedrecht?

Net zoals voor veel van onze Greenpoint locaties, liggen er mooie toekomstplannen klaar voor de locatie in Sliedrecht. Zo is er de mogelijkheid om het station in de toekomst uit te breiden met een waterstof tankvoorziening. Waterstof wordt gezien als dé oplossing voor zero-emissie rijden als het gaat om zware voertuigen zoals vrachtwagens.

Wij zijn voortdurend bezig met het uitbreiden van ons netwerk van waterstofstations. Hiervoor komen we dan ook al te graag in contact met lokale ondernemers die interesse hebben in een waterstof tankstation bij hen in de buurt. In 2024 vindt de eerste inschrijfronde plaats voor de Subsidieregeling Waterstof in Mobiliteit. Er is door het kabinet €125 miljoen gereserveerd om ondernemers aan te sporen om op waterstof te gaan rijden. Dit budget zal verspreid worden over verschillende inschrijfrondes die de komende jaren plaats gaan vinden.

Interesse in een waterstof station in de buurt? Kijk hier voor meer informatie en vul het contactformulier in om op de hoogte te blijven van alle ontwikkelingen rondom de Subsidieregeling Waterstof in Mobiliteit.

Wij hopen je snel te mogen ontvangen op ons mooie nieuwe station in Sliedrecht!

Overig nieuws

Nieuw project: laadplein voor e-trucks in Veghel

Op bedrijventerrein De Amert in Veghel zijn wij gestart met de bouw va...

Lees verder >

Bouw elektrolyzer voor groene waterstofproductie in volle gang

Binnenkort is het zover: dan gaan wij groene waterstof produceren! Sam...

Lees verder >

3 extra Greenpoints met HVO100 voor trucks

Onze Greenpoint tankstations in Deurne, Nieuwkuijk en Zeewolde zijn re...

Lees verder >
Top